ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Εταιρικό Προφίλ

Η εταιρία Petranis ιδρύθηκε το 1950 και δραστηριοποιείται στην πώληση ειδών υγιείνης για το Μπάνιο, το Δάπεδο και τα Έπιπλα κουζίνας. Επιπλέον με την ίδρυση της apopsis από το 2000 παράγει κουφώματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και συστήματα καγκέλων. Την τελευταία δεκαετία αναρριχήθηκε στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου των Ειδών Υγιεινής & Πλακιδίων στην Ελλάδα και καθιερώθηκε στην συνείδηση του καταναλωτή ως συνώνυμο της ποιότητας και της κορυφαίας εξυπηρέτησης.

Η εταιρία εδρεύει στο 3ο χλμ. Καλαμπάκας-Τρικάλων, ενώ διαθέτει δίκτυο καταστημάτων στην κεντρική, βόρεια και νησιώτικη Ελλάδα, καθώς και πρότυπο κέντρο διανομής στον υπάρχον χώρο (60.000m2).

Καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών της αγοράς ιδιώτες, επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες, μηχανικούς, μηχανικούς, διακοσμητές, εργολάβους και μεγάλες τεχνικές εταιρίες.

Η Petranis διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, που ξεκινάει από τους μοντέρνους και λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους οι οποίοι φιλοξενούν τα πλέον επώνυμα, ποιοτικά και καλαίσθητα προίοντα, συνεχίζεται με τους εξειδικευόμενους πωλητές και διακοσμητές, διαρκώς εκπαιδευόμενους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση μετά την πώληση, με στόχο την μέγιστη δυνατή ικανοποίηση του καταναλωτή.

Με διαρκή ανάπτυξη σε πολλά επίπεδα (δίκτυο διανομής, ανθρώπινο δυναμικό , βελτίωση εσωτερικής οργάνωσης κλπ.) και ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον (ικανοποίηση καταναλωτή, εργαζομένου προμηθευτή και κάθε συνεργαζόμενου) η εταιρία οδηγείται σ’αυτό που ονομάζεται Ολική Ποιότητα, προσπαθώντας κάθε μέρα να γίνεται καλύτερη.


Ιστορικό

Η εταιρία Πετράνης Α.Β.Ε.Ε ιδρύθηκε το 1950 από τον Πετράνη Ιωάννη. Το πρώτο κατάστημα ανοίγει στο κέντρο της Καλαμπάκας στην οδό Ιωαννίνων 15, κατάστημα λίγων τετραγωνικών μέτρων. Λίγα χρόνια μετά μεταφέρθηκε σε νέο μεγαλύτερο χώρο 1000m2 στον περιφερειακό δρόμο Καλαμπάκας-Ιωαννίνων (κατάστημα με υλικοτεχνική υποδομή πρωτοπόρα για δεδομένα της εποχή του), όπου το αντικείμενο του της ήταν η γενικότερη εμπορία υλικών δόμησης. Εκεί μείναμε για περίπου 30 χρόνια.

Τα τελευταία 15 χρόνια, με την είσοδο στη διοίκηση της δεύτερης γενιάς, πατώντας στις βάσεις που έθεσε ο ιδρυτής της, η εταιρία αναπτύχθηκε περαιτέρω προβαίνοντας στην διοικητική αναδιοργάνωση σε σύχρονα πρότυπα. Στις βάσεις του παρελθόντος προσθέθηκαν η καινοτομία και η ομαδικότητα.

Έτσι, το 1990 η έδρα της μεταφέρθηκε στο 8ο χλμ.Καλαμπάκας –Τρικάλων όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Με εκθεσιακούς χώρους άνω των 5000m2 και κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 40.000m2.

Το 1995 αναπτύχθηκε τμήμα επίπλων κουζίνας, ντουλαπών και εσωτερικών πορτών, διευρύνοντας την γκάμα των προσφερόμενων προιόντων μας. Ταυτόχρονα ενισχύσαμε τους συναργάτες μας ανά την Ελλάδα με πάνω από 30 σημεία πώλησης και με ένα υποκατάστημα πρότυπο στην Θεσσαλονίκη.

Το 2000 ιδρύεται η Apopsis by Petranis όπου περάσαμε και στην κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων. Ένα εργοστάσιο υπερσύχρονο βασισμένο πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία και στη τεχνική τελειότητα. Η παραγωγή των προφίλ που χρησιμοποιούμε, υπόκειται σε συνεχή παρακαλούθηση από εθνικά και διεθνή ινστιντούτα ελέχγου με οικολογική ευθύνη και με 100% ανακυκλώσιμα υλικά και με μοναδικές γραπτές εγγυήσεις 15 ετών. Με άλλα λόγια τεχνολογία για απαιτητικούς!!

Το 2004 αναβαθμίζεται το μηχανογραφικό σύστημα της εταιρίας και δημιουργούνται τμήματα:
Α) Τμήμα εργολάβων οικοδομών με ιδιαίτερο πρόγραμμα <συγγραφής υποχρεώσεων>
Β) Τμήμα ειδικών projects
Γ) Σπίτια-Χώροι προσιτοί για όλους

  • 1950 – Ηδρύθηκε η εταιρία Πετράνης Α.Β.Ε.Ε
  • 1990 – Μεταφέρθηκε στο 8ο χλμ.Καλαμπάκας –Τρικάλων
  • 1995 – Αναπτύχθηκε τμήμα επίπλων κουζίνας, ντουλαπών και εσωτερικών πορτών
  • 2000 – Ιδρύεται η Apopsis by Petranis
  • 2004 – Αναβαθμίζεται το μηχανογραφικό σύστημα και δημιουργούνται 3 νέα τμήματα

Όραμα

Η επιτυχημένη μας πορεία επιβεβαιώνεται και απο την διάκριση μας για 3 συνεχόμενες χρονιές 2006-2007-2008, ώς μια από τις εταιρίες <διαμάντι> της βιομηχανίας & του εμπορίου. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η εταιρία έχει τιμηθεί άπο τους κορυφαίους οίκους του εξωτερικού και της Ελλάδας ως <ο καλύτερος dealer της χρονιάς>.

Αποστολή

Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε προιόντα υψηλών προδιαγραφών, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τη σχέση ποιότητας τιμής.